Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ‌عید غدیر که دلدادگان مکتب اهل بیت(ع) دور از مشاهد مشرفه، در حسرت ساعتی زیارت زیر ایوان با صفای مولا امیرمؤمنان(ع) در نجف اشرف هستند، به صحن و سرای نورانی فرزندشان علی بن موسی الرضا(ع) مشرف شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، هجدهم 18 ذی الحجه مفتخر است به واقعه عظیم غدیرخم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی که رسول اسلام(ص) در حجة الوداع خود بر بلندی ایستاد و با قرائت خطابه بلند غدیر، خطاب به حاضران و غایبان خبری بزرگ را اعلام کرد: «هر آن کس که من مولای او هستم، پس علی مولای اوست». 

در ‌عید غدیر که دلدادگان مکتب اهل بیت(ع) دور از مشاهد مشرفه، در حسرت ساعتی زیارت زیر ایوان با صفای مولا امیرمؤمنان(ع) در نجف اشرف هستند، به صحن و سرای نورانی فرزندشان علی بن موسی الرضا(ع) مشرف شده‌اند تا دل‌هایشان را با زیارت صفا دهند و برای نعمت بزرگ ولایت، شکر خدا را به جا آورند.

سهمی از غدیر

در این روز‌ عید بزرگ، مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی زائران و مجاوران با وجود همه سختی‎های روزهای کرونایی، برای بهره‌مندی از برکات این عید به پابوسی حرم مطهر ثامن الحجج(ع) آمده‌اند. لباس عید پوشیده و دو یا چند نفره ‌عزم زیارت کرده‌اند. در همین فاصله چند متری تا ورودی‌ها، یکی سربند «یا مولا علی(ع)» به سر پسرش بسته، برخی دست پر با بسته‌ای شکلات و شیرینی و لبخند به پیشواز زائران می‌آیند تا کام‌شان را به بهانه عید شیرین کنند.

جشن‌های عید غدیر با رعایت پروتکل‌ها در مشهد مقدس برپا می‌شودمشهدالرضا سراسر جشن و سرور در عید اهتزاز حقیقت / امشب آسمان سرزمین خورشید هشتم غرق نور استحرم رضوی مهیای برپایی جشن‌های دهه ولایت/ مشهدالرضا(ع) غرق در نور و شادی میلاد امام هادی(ع)

دلیل این مشارکت را هم این طور بیان می‌کنند: «معتقدم که باید در این روز مبارک، به هر نحو ممکن سهمی در شادی دل اهل بیت(ع) داشته باشیم. ما در قبال زحماتی که پیامبر و حضرات معصومین(ع) متحمل شده‌اند، مسئولیم. باید به سهم خود در تبلیغ ولایت و انتشار پیام روز غدیر نقش داشته باشیم.»

شکرانه ولایت

برخی از زائران از ورودی باب الرضا(ع) مشرف می‌شوند. جمعی درحال گذر از صحن پیامبر اعظم(ص) و برخی برای انجام اعمال زیارتی وقوف کرده‌اند. سجاده‎ای پهن کرده، دل به زمزمه با خدای امام رئوف سپرده‎اند.

وقتی از آن‌ها حرف دل‎شان را در روز عید می‌خواهیم، می‌گویند؛ «برای کوچکترین نعمات به‌خصوص نعمت‌های مادی و دنیوی سپاس‌گزار خدا هستیم؛ آن وقت چه قدر باید نعمت ولایت مولا امیرمؤمنین(ع) را شکر کنیم؟ به نظرم چون قدر و منزلت حضرت و این بزرگی نعمت برایمان روشن نیست، نمی‌دانیم چه قدر باید قدرشناس خدای متعال، پیامبر اکرم(ص) و حضرت علی(ع) باشیم. والا هر چه داریم به برکت ولایت مولا و سلاله پاک ایشان است.»

بگو یا علی مدد

نه فقط مهمانان غدیر، صحن و رواق‌های حرم مطهر نیز مهیای این مناسبت شده‌اند. از کتیبه‌های حرم که بر قامت ایوان‌ها با ذکر «أشهد ان علی ولی الله»؛ به ولایت علی شهادت می‌دهند، ریسه‌ها و گل‌آرایی در و دیوار، نویدبخش عید هستند؛ تا دیوارنگاره‌هایی که به‌یمن روز عید قد برافراشته‌اند و جلوه‌ای جدید به بارگاه مصفای امام رئوف بخشیده‌اند.  

روی تصویر حک شده: «یا ایها الرسول، بلغ ما انزل من ربک ...»؛ زائران همراه خانواده، به نوبت کنار دیوارنگاره می‌ایستند و به یادگار عکسی می‌گیرند. می‌خواهند در میان آلبوم خاطرات‌ زیارت‌شان، تصویر مشترکی با پیامبر(ص) و مولای‌شان علی(ع) هم داشته باشند. 

جمعی از فراشان، جارو به‌دست وارد صحن‌ها می‌شوند. به‌صف ایستاده و بعد از عرض ارادتی دلنشین همراه خیل عاشقان، گرد و غبار از تن صحن می‌زدایند و نوا سر می‌دهند: «بگو یا علی، یا علی مدد»  

تا باد چنین بادا

هجده ذی‌الحجة؛ بیش از همه، عید خانواده معظم سادات است. خادمان منتسب به این خاندان جلیل‌القدر، با شال گردن سبز در گوشه و کنار حرم تبریک و خوشامد می‌گویند و تبریک هدیه می‌شنوند.

خادم الرضایی(ع) با چوب پر سبز ایستاده و زائران را به صحن‌ها و رواق‌ها هدایت می‌کند. تا سلامی می‌کنیم، با لبخند، شکلاتی به تبرک تقدیم می‌کند. می‌گوید: «همه از در خانه معرفت و کرامت معصومین(ع) روزی می‎خورند و ما خانواده سادات همه هستی‌مان متعلق به ایشان است. همه سال، منتظر این شب و روز مبارک هستیم؛ تا باد چنین بادا»

نصیبی از بهترین روزی‌ها

خیلی‌ها که تاکنون مراسم ویژه عید را در حرم رضوی تجربه نکرده‌اند، مشعوف از این توفیق هستند. شب‌های نورانی زیارت بارگاه رضوی، وقتی به یاد ماندنی است که زیر ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد، در کرسی تلاوت رضوی هم شرکت داشته باشی.

‌زائران با سینه‌ای مالامال از نیاز و حاجت به آستان بوسی ذریه کریم‌شان، امام هشتم خدمت می‌رسند. از راه دور، خطاب به آقا و مولایشان عرضه می‌دارند: «یا علی(ع)؛ هستی به اذن و عزت شما استوار است. شما صراط مستقیم هستید. شما پدر خیر و ببخش و صاحب کرمید؛ به آبروی صاحب این مرقد و بارگاه شریف، هر چه خیر و صلاح است در دنیا و عقبی برایمان رقم بزنید. بهترین روزی‌ها را نصیب ما بگردان. 

انتهای پیام/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۹۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت معصومه علیها السلام، الگوی هویت دخترانه در اسلام

اما نکته اصلی این است که سیره اجتماعی حضرت معصومه (س) به عنوان الگوی دختران چگونه است؟

آنچه در تاریخ در مورد زندگی اجتماعی حضرت معصومه(س) آمده است، در غالب سیره سیاسی و فرهنگی-تبلیغی ایشان نمایان است. حضرت معصومه(س) طبق روال هجرت علویان، برای فرار از ظلم و ستم حکومت، و نشر و تبلیغ آیین محمدی(ص)و آشکار کردن چهره نفاق دینی عباسیان و مظلومیت خاندان اهل بیت(ع) و روشن ساختن اذهان جامعه نسبت به امامت و ولایت، هجرت را برگزید.

ولایتمداری

حضرت معصومه(س) با این که خواهر امام رضا(ع)، امام و رهبر زمان خویش بود، با این حال اطاعت بی چون و چرا از دستورات آن امام همام را بر خود واجب می‌دانست. لذا هنگام پیشنهاد دادن حضرت رضا(ع) به خواهر خویش مبنی بر سفر به سوی ایشان، بدون درنگ خواسته امام خویش را اجابت نمود.

هجرت از مدینه به سوی طوس برای بندگی خداوند، ولایت مداری و بصیرت حضرت فاطمه معصومه(س) می‌تواند برای ما انسان‌ها بهترین الگو باشد.

حضرت فاطمه معصومه(س) حق ولایت مداری را در دوران خود ادا کرد. روایاتی که از آن حضرت نقل شده اغلب درباره امامت و ولایت علی ابن ابیطالب(س) است که با اثبات این ولایت، ولایت دیگر امامان معصوم(ع) نیز ثابت می‌شود. آنجا که حضرت معصومه(س) از زبان خانم فاطمه زهرا(س) نقل نموده است که فرمود: «آیا سخن رسول خدا در روز غدیر را فراموش کردید که فرمود: «هر که من مولای اویم علی مولای اوست.» ظلم ستیزی و مقابله با طاغوت زمان خود، هجرت از مدینه به سوی طوس برای بندگی خداوند، ولایت مداری و بصیرت حضرت فاطمه معصومه می تواند برای ما انسان ها بهترین الگو باشد.

تبلیغ دین و روشنگری علمی

حضرت معصومه(س) در زمان امامت برادر بزرگوارشان با نقل احادیث مربوط به ولایت و امامت حضرت علی علیه السلام و جانشینان بر حق ایشان و تبلیغ آیین محمدی افکار عموم را با حقایق الهی روشن کرد.

ایشان از پدر گرامی خویش و اجداد شریف و بزرگان و جمعی از خاندان جلیل القدرش احادیثی نقل کرده که قابل قبول علمای شیعی و سنی است. نمونه‌ای از روایاتی که از حضرت معصومه(س) با سلسله سندهای معتبر و موثق به دست ما رسیده، به شرح ذیل است: حضرت فاطمه زهرا(س) به نقل از رسول خدا(ص) می‌فرماید: «آگاه باشید، هر کس با دوستی آل محمد بمیرد، شهید مرده است.» روایت مزبور به حدیث «فاطمیات» مشهور است. چون جز دو تن از کسانی که در سلسله آن وجود دارند، بقیه «فاطمه» نام دارند.

ایشان از پدر گرامی خویش و اجداد شریف و بزرگان و جمعی از خاندان جلیل القدرش احادیثی نقل کرده که قابل قبول علمای شیعی و سنی است.

هجرت و روشنگری عملی

حضرت معصومه(س) با هجرت خویش، به نشر و تبلیغ آیین محمدی صلی الله علیه و آله و سلم پرداخت و از هر فرصتی استفاده کرد و با نقل احادیث مربوط به ولایت و امامت چهره نفاق دینی عباسیان و مظلومیت خاندان اهل بیت علیهم السلام را آشکار ساخت و اذهان جامعه را نسبت به امامت و ولایت امامان معصوم(ع) روشن کرد و توانست به رسوا کردن حکومت مأمون و تشکیل پایگاه تشیع در عالم و تأسیس مدینه فقه و اجتهاد بپردازد.

با خروج حضرت معصومه(س) و مقابله با مأموران عباسی و مسموم شدن ایشان به دست عمال عباسی، عموم مردم فهمیدند معنای ولایت عهدی چیزی جز یک فریب نبوده است. اگر امام رضا(ع) شخص دوم مملکت است چه طور خواهر گرانقدر ایشان با آن مقام و منزلت معنوی از دیدن برادر خود محروم است و تنها و غریب در بیابان ها مسموم شده و برادرانش مقابل چشمانش به شهادت رسیدند. به یقین این حرکت حساب شده آن حضرت عمق بصیرت و روشن بینی آن حضرت را نشان می دهد. حضرت معصومه(س) به خوبی رسالت خود را انجام داد و به افشاگری و رسوائی حکومت عباسی پرداخت.

حضرت معصومه(س) یکی از شاخص‌ترین الگوهای هویت دخترانه در اسلام است. سیره اجتماعی این بانوی بافضیلت به عنوان یک الگوی به تمام معنا، می‌تواند در جهت شناخت و حفظ هویت دخترانه، سرمشقی باشد برای تمام دخترانی که هدفشان رسیدن به کمال انسانیت است.

آنچه در تاریخ در مورد زندگی اجتماعی حضرت معصومه(س) آمده است، در غالب سیره سیاسی و فرهنگی تبلیغی ایشان نمایان است. ایشان با هجرت خویش، به نشر و تبلیغ آیین محمدی(ص) پرداخت و از هر فرصتی استفاده کرد و با نقل احادیث مربوط به ولایت و امامت چهره نفاق دینی عباسیان و مظلومیت خاندان اهل بیت(ع) را آشکار ساخت و اذهان جامعه را نسبت به امامت و ولایت امامان معصوم(ع) روشن کرد و توانست به رسوا کردن حکومت مأمون و تشکیل پایگاه تشیع در عالم و تأسیس مدینه فقه و اجتهاد بپردازد.

منبع: روزنامه قدس

دیگر خبرها

  • حضرت معصومه علیها السلام، الگوی هویت دخترانه در اسلام
  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • اهتزاز پرچم ۱۴۴ متری حرم امام رضا (ع) در میدان نماز اسلامشهر
  • برپایی ویژه‌ برنامه‌های «در مسیر بهشت» هم‌زمان با میلاد امام‌رضا(ع)
  • جلسه تبیین برنامه های دهه امامت و ولایت برگزار شد
  • برنامه‌های دهه امامت و ولایت تبیین شد
  • حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است
  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • عامل قتل در بوستان ولایت بازداشت شد
  • بازداشت عامل قتل هولناک در بوستان ولایت